Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lleida- LéridaL’interès de la ciutat de Lleida per aquest municipi Colombià ve motivat, a més a més de la coincidència del topònim, per la catàstrofe a l’any 1986 del volcà Nevado del Ruíz, provocant la desaparició de la ciutat d'Armero i la mort de més de 20.000 dels seus habitants. Els més de 10.000 supervivents de la tragèdia van ser acollits, solidàriament, a la veïna ciutat de Lérida.

El 2O d'abril de 1995, es va realitzar l’Agermanament de la nostra ciutat amb Lérida, a petició del seu Alcalde.

Aquest fet significatiu va iniciar un procés de cooperació entre ambdues ciutats.

Sota el principi de solidaritat el nostre Ajuntament va prendre la iniciativa de transferir recursos econòmics, materials i humans per tal de col·laborar en el desenvolupament social d’aquest municipi colombià.

L’ajut principal va ser participar en la construcció d’un casal destinat a activitats socials, culturals i formatives, anomenat CASA DE LA CULTURA CIUTAT DE LLEIDA. En totes dues ciutats es varen constituir els respectius Comitès d'Agermanament, òrgan de participació sectorial creat per l'Ajuntament de Lleida amb funcions consultives i assessores, amb la finalitat d'establir les bases per al desenvolupament de les accions i projectes realitzats en el marc de l’Agermanament, determinant també l’àmbit de les activitats que s’han de desenvolupar a la Casa de la Cultura Ciutat de Lleida, i la seva gestió.