Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Treball en xarxa interdepartamental

L'any 2022 l'Àrea de Cooperació Internacional detecta la necessitat de treballar en xarxa entre els diferents Departaments de l'Ajuntament de Lleida, per a la consciència, el respecte, la garantia i l'exercici dels Drets Humans i dels Drets Humans de les Dones, tal i com es va marcar en l'actual Pla Director Municipal de Cooperació (PDMC) 2022-2025. Aquell mateix any ens posem a treballar-hi, amb les següents línies d'intervenció:

Departament d'EDUCACIÓ

- Participació en el DENIP, 2021 i 2022.

dnip.jpeg

- Participació en la xarxa de Ciutats Educadores, parlant del discurs de l'odi i assessorant, com a ponent, en la conferència inaugural del curs escolar amb la temàtica "Racisme i escola", 2022.

- Treball amb l'Escola d'Art Municipal (EAM) Leandre Cristòfol com a jurat dins el projecte ODS Creatius.

ods creatius.jpg

- Treball amb l'EAM Leandre Cristòfol per a la formació en DH i DHD, a través de la participació dins el projecte "Cicles Formatius a Terreny", 2022.

Departament de FEMINISMES, amb quis'ha treballat estretament, vinculant l'EGiBDH a totes les accions en l'àmbit de la Cooperació i de la Soildaritat a la nostra ciutat.

- Realització conjunta del Dia Internacional de la Persona Migrada, 2020.

- Realització conjunta del Dia Mundial de la Persona Refugiada, 20 de juny 2022.

persona refu.jpeg

- Col·laboració en la tria de ponents pel Memorial Hortènsia Alonso, aquest any centrat en violències masclistes en contextos bèl·lics, i pel curs "Detecció i prevenció de violències masclistes en dones i infants. La crisi ruso-ucraïna", 2022.

- Revisió conjunta de l'obra de teatre POLS, per poder donar un aire de defensa de Drets Humans (DH) i, en concret, de Drets Humans de les Dones (DHD), 2020-2022.

- Treball conjunt per a la implementació del cicle de cinema infantil CINEMON XIC, pel que fa al contingut dels tallers dels llargmetratges, 2021-2022.

Departament de JOVENTUT

- Es treballa conjuntament de forma continuada en accions amb entitats de joves senegalesos que treballen en i per a la cultura del Hip Hop, amb la finalitat de poder trobar encaixos en l'àmbit de la música i el ball entre els dos països.

INSTITUT MUNICIPAL D'OCUPACIÓ

- Participació en jornades formatives al personal laboral de l'IMO, amb l'objectiu de donar a conèixer als i les treballadores els ODS. En col·laboració amb la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida.

imo.png

Departaments de SERVEIS A LES PERSONES, EDUCACIÓ, COMUNICACIÓ, MEDI AMBIENT, ALCALDIA, DRETS CIVILS, INFORMÀTICA I SALUT

- Treball conjunt amb els diferents Departaments, i en col·laboració amb Sàhara Ponent, per a la formació dels i les tècniques en l'àmbit dels Drets Humans i dels Drets Humans de les Dones. Coneixement de la realitzat del poble sahrauí, 2022.

cfterreny tècniques.png

Departament de DRETS CIVILS

- Suport logístic a l'acollida de persones refugiades que arribaven fruit de la guerra d'Ucraïna, 2022.

Departament de SERVEIS A LES PERSONES

- Participació com a membre del Consell Lleida Social.

Departament de PARTICIPACIÓ CIUTADANA

- Participació com a membre del Consell de Ciutat.

- Participació com a membre de la Comissió de Reglaments.