Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya “Treu les etiquetes. Descobreix les persones”

campanya treu les etiquetesLa campanya “Treu-te les etiquetes” sorgeix amb la voluntat de treballar entorn a la diversitat cultural, religiosa i sexual. Per a oferir un missatge de conscienciació i estratègies per a combatre els estereotips, tòpics i perjudicis que s’esdevenen respecte a la diversitat de persones en la nostra societat. 

Neix gràcies a un procés creatiu de les diferents entitats que treballen en aquests camps. La proposta planteja la necessitat d’establir una estratègia operativa-pràctica per trencar estereotips, tòpics sobre la diversitat, oferint eines per a la gestió i tractament dels mateixos, amb l’objectiu de fomentar el respecte i la cohesió social a la nostra ciutat.

Les imatges expressen els tòpics més comuns amb què han de conviure freqüentment les persones que han participat en aquesta proposta. L'objectiu és combatre els estereotips negatius i promoure la reflexió vers el respecte a la diversitat.

Una societat diversa, com si fos un ecosistema, disposa de més elements per afrontar els canvis. Sovint, del contrast entre les diferències sorgeix la creativitat, entesa com una recerca d'alternatives, com un intent de donar resposta a una situació que ja existeix. I així, com més diversa és una societat, més alternatives té al seu abast, afavorint el diàleg i la interrelació. 

El respecte a la diversitat és un dels principis del sistema democràtic modern i, per aquest motiu volem reconèixer la diferència com una nova font de coneixement i riquesa. 

Amb aquesta exposició volem treure les etiquetes que, moltes vegades, posem als qui són diferents de nosaltres. Quan som capaços de treure les etiquetes, podem veure-hi més enllà i descobrir les persones que hi ha darrera. 

 

   +vídeos de la campanya