Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació

Som el Departament de Cooperació Internacional, actualment dins la Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l'Ajuntament de Lleida.

Treballem des de la convicció que un món millor és possible i que, sota el paper de l'adminstració pública, com a Titulars d'Obligacions, hem de fer xarxa, creant aliances sota el paraigua dels Drets Humans (DH) i els Drets Humans de les Dones (DHD), com a punt clau per aconseguir un món més just i sostenible per tothom.

El Departament es focalitza, per una banda, en les relacions Nord-Sud, el compliment dels DH i els DHD a través de l'aplicació de l'Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH) i el foment de la diversitat i, per una altra banda, en la inclusió i interculturalitat efectiva, tot acompanyant les associacions de persones migrades de la ciutat de Lleida i fomentant el treball conjunt entre les diferents cultures que conviuen a la nostra ciutat.

L'Ajuntament de Lleida, com a primera institució de la ciutat, destina des de l'any 1994 part dels pressupostos públics a iniciatives de cooperació i educació per al desenvolupament, contribuint socialment i econòmicament al creixement dels pobles i col·lectius empobrits. Des d'aleshores s'han posat en marxa molts projectes i iniciatives per potenciar la solidaritat a la nostra ciutat.

Aquesta cooperació es duu a terme tant de manera directa, sent la mateixa Regidoria la impulsora de les iniciatives, com indirecta, amb el cofinançament de projectes implementats per diverses entitats solidàries de la ciutat de Lleida.

ON SOM

Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)25005 LleidaTel. 973 700 457

cooperacio@paeria.cat