Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Codesenvolupament

Una de les experiències innovadores i distintives de la ciutat de Lleida en matèria de cooperació ha estat el treball en codesenvolupament, que ha agrupat entitats ciutadanes i col·lectius de persones migrades amb l'objectiu final de dur a terme projectes a les comunitats
d'origen d'aquests col·lectius.

La peculiaritat principal d'aquest treball ha estat la creació dels anomenats grups mixtos, que han dut a terme un treball conjunt entre les ONGD locals i els col·lectius de persones migrades. Aquest treball ha permès cooperar amb les seves comunitats d'origen, fomentar la sensibilització de la societat d'acollida sobre les causes profundes de les migracions actuals i millorar la convivència i la cohesió social a la nostra ciutat.

El treball es realitza a través de grups de treball, que pretenen:

  • Potenciar i promoure la participació de les persones migrades.
    Implicar a les persones migrades, amb entitats de la ciutat, per tal de dur a terme projectes conjunts en el marc de la cooperació internacional i el codesenvolupament.
  • Formar a les persones migrades com agents de cooperació dels seus llocs d'origen, tenint en compte que la formació multiplica les possibilitats d'integració als municipis.
  • Conscienciar a la població de Lleida en el coneixement dels pobles en els quals s'estan duent a terme projectes  de  codesenvolupament, perquè posteriorment participin en l'execució i seguiment dels mateixos a través dels "grups mixtes" coneixent així la realitat social i econòmica de la població d'origen, les causes que provoquen la migració i afavorir alhora la interrelació i el coneixement cultural entre les persones i els col·lectius participants.

Fases del procésfletxa   Vídeos de les experiènciesfletxa  avaluació

A partir de l'avaluació del procés, la nova implicació de l'Àrea de Cooperació amb el treball transversal de l'Enfocament de Gènere basat en Drets Humans, s'inicia un treball amb el Fons Català de Cooperació, la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida i la Universitat de Lleida, amb un cicle de formacions per l'enfortiment de les entitats que treballen en l'àmbit de les migracions i el Desenvolupament.

noves fases del procésicones web (1).png