Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida és una institució supramunicipal que té la seva raó de ser en els Ajuntaments de la demarcació de Lleida per l’exercici d’un municipalisme compromès amb les persones, la defensa del món local i la projecció internacional de les terres de Lleida. La seva acció de govern se centra en el desplegament de polítiques en favor del desenvolupament integral del territori i, en especial atenció, als serveis i les accions que enforteixen la comunitat.

La cooperació al desenvolupament és un dels àmbits en els quals la Diputació de Lleida col·labora des de fa anys.

L’Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida, es comprometen a potenciar en xarxa social i local els diferents instruments adequats a la realitat social que ens envolta, incidint en la promoció de la solidaritat i la cooperació aprofitant el bagatge i l’experiència de l’Ajuntament de Lleida. 

És voluntat de les dues institucions;

- Per una banda, crear un Punt de Solidaritat, que vol consolidar-se com a centre de referència en aquest àmbit per tal de fomentar i estimular la cooperació i la solidaritat internacional arreu del territori de la demarcació lleidatana oferint una finestra única per a l’execució i seguiment de propostes vinculades al desenvolupament de projectes de cooperació en diferents indrets. Impulsant la cooperació internacional, les accions d’emergència i acció humanitària i el codesenvolupament.

- Per una altra banda, treballar en xarxa entre les diferents administracions, per la millora de les accions destinades a l'Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD) a la demarcació, amb la finalitat de recolzar les polítiques públiques de cooperació i iniciar el procés d’implementació de l’aplicació de l’Enfocament de Gènere i basat en els Drets Humans (EGiBDH).

En aquest enllaç podreu consultar l'informe extens de la "Diagnosi sobre l'AOD a Lleida", fruit del treball en xarxa entre el Fons Català de Cooperació (FCCD), la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Lleida durant els anys 2021 i 2022, amb l'objectiu de conèixer l’estat de la Cooperació Internacional i l’Educació per la Transformació Social (EpTS) a Lleida i aprofitar-la com a eina de difusió del grau de coneixement que les diferents administracions de la demarcació de Lleida tenen vers l’AOD. Algunes de les conclusions extretes d'aquesta diagnosi són la necessitat de reforçar l’àmbit de l’AOD, el fet de recuperar els compromisos presos en matèria del 0,7% o el d'enfortir la lluita de les administracions cap a la defensa dels DH de les persones.

portada aod.png

També podeu consultar la infografia sobre Coneixement de l'AOD i la infografia de Propostes de futur.

DIPU CONVENI.png