Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

COHERÈNCIA DE POLÍTIQUES MUNICIPALS

Des de l'Àrea de Cooperació Internacional iniciem l'any 2022 el treball per la Coherència de Polítiques Municipals (CPM), o el Treball en Xarxa Interdepartamental. Des de l'Àrea es detecta la necessitat de donar a conèixer a tota l'Administració el treball que s'està duent a terme per a la consciència, el respecte, la garantia i l'exercici dels Drets Humans i dels Drets Humans de les Dones, tal i com es va marcar en l'actual Pla Director Municipal de Cooperació (PDMC) 2022-2025. Aquest treball té l'objectiu principal de fer transversal la defensa de drets de les persones i a poder tocar aquests temes des de diferents departaments de l'Ajuntament, tots i totes intervenint des de les seves respectives disciplines. Podeu consultar aquí les diferents línies d'intervenció des d'aleshores.

- Participació en el DENIP, 2021 i 2022.

dnip.jpeg

- Participació en la xarxa de Ciutats Educadores, parlant del discurs de l'odi i assessorant, com a ponent, en la conferència inaugural del curs escolar amb la temàtica "Racisme i escola", 2022.

- Treball amb l'Escola d'Art Municipal (EAM) Leandre Cristòfol com a jurat dins el projecte ODS Creatius.

ods creatius.jpg

- Treball amb l'EAM Leandre Cristòfol per a la formació en DH i DHD, a través de la participació dins el projecte "Cicles Formatius a Terreny", 2022.

Amb quis'ha treballat estretament, vinculant l'EGiBDH a totes les accions en l'àmbit de la Cooperació i de la Soildaritat a la nostra ciutat.

- Realització conjunta del Dia Internacional de la Persona Migrada, 2020.

- Realització conjunta del Dia Mundial de la Persona Refugiada, 20 de juny 2022.

persona refu.jpeg

- Col·laboració en la tria de ponents pel Memorial Hortènsia Alonso, aquest any centrat en violències masclistes en contextos bèl·lics, i pel curs "Detecció i prevenció de violències masclistes en dones i infants. La crisi ruso-ucraïna", 2022.

- Revisió conjunta de l'obra de teatre POLS, per poder donar un aire de defensa de Drets Humans (DH) i, en concret, de Drets Humans de les Dones (DHD), 2020-2022.

- Treball conjunt per a la implementació del cicle de cinema infantil CINEMON XIC, pel que fa al contingut dels tallers dels llargmetratges, 2021-2022.

Es treballa conjuntament, ja sigui en accions puntuals com en accions amb més recorregut, amb entitats de joves senegalesos que treballen en i per a la cultura del Hip Hop, amb la finalitat de poder trobar encaixos en l'àmbit de la música i el ball entre els dos països.

Participació en jornades formatives al personal laboral de l'IMO, amb l'objectiu de donar a conèixer als i les treballadores els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En col·laboració amb la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida.

imo.png

- Campanya "Treu les etiquetes: Descobreix les persones", 2020.

Una campanya per treballar entorn a la diversitat cultural, religiosa i sexual. Així com oferir missatges de conscienciació i estratègies per a combatre els estereotips, tòpics i perjudicis que s’esdevenen respecte a la diversitat de persones en la nostra societat.

- Suport logístic a l'acollida de persones refugiades que arribaven fruit de la guerra d'Ucraïna, 2022.

Participació de l'Àrea de Cooperació Internacional dins el Consell de Lleida Social.

Participació de l'Àrea de Cooperació Internacional com a membre del Consell de Ciutat i també en la Comissió de Reglaments, amb la finalitat d'aportar l'Enfocament de Gènere i basat en els Drets Humans (EGiBDH).

Serveis a les Persones, Educació, Comunicació, Medi Ambient, Alcaldia, Drets Civils, Informàtica i Salut

Treball conjunt amb els diferents Departaments, i en col·laboració amb Sàhara Ponent, per a la formació dels i les tècniques en l'àmbit dels Drets Humans (DH) i dels Drets Humans de les Dones (DHD) a través del coneixement a terreny de la realitat del poble sahrauí, 2022.

cfterreny tècniques.png

D'aquesta experiència es desprén l'exposició "Treball en EGiBDH per la Coherència de Polítiques Municipals". 

Un projecte d'Educació per a la Transformació Social, que potencia que departaments de l'Ajuntament de Lleida (Medi ambient, Comunicació, Educació, Serveis a les persones, Serveis digitals i Drets Civils) puguin incloure en les seves polítiques públiques la defensa dels Drets Humans com a eix transversal i transformador.
Aquest preten ser un recull d'impressions del personal de l'Ajuntament de Lleida que ha pogut participar en aquest projecte, amb la finalitat de retornar a la ciutadania una mica dels aprenentatges viscuts.

L'exposició està disponible per a ser exposada, sota demanda prèvia a l'Àrea de Cooperació cooperacio@paeria.cat o al 973 700 457.