Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent

L'Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent va ser creada l’any 2006 amb l’objectiu de difondre la seva realitat des de fa més de 40 anys. La finalitat és promoure i coordinar el suport polític i humanitari de Lleida al poble sahrauí. És una organització no governamental.

AASTP CONVENI.png

Del conveni amb l'AASTP, neix el projecte d'EpTS amb metodologia d'Aprenentatge i Servei (APS): Cicles Formatius a Terreny. A través de la formació adreçada a alumnat i professorat de Cicles Formatius de Grau Superior (majors d'edat), es pretén crear consciència crítica entorn la vulneració de Drets Humans, la lluita contra el racisme, els tòpics i els estereotips, el diàleg per la Pau i la creació d'agents de sensibilització a la ciutat de Lleida. Aquest projecte inclou un viatge en un campament de persones refugiades sahrauís a Tindouf, Algèria.

El projecte, amb una trajectòria de 13 anys, es va iniciar el curs 2010-2011 amb l'INS Ronda. El 2014 s'hi va incorporar l'INS Torrevicens, el 2019 es va incorporar el Col·legi Episcopal i el 2020 s'hi incorpora l'INS Joan Oró i l'Escola Leandre Cristòfol.

IMG_5242.JPG

Des de l'Àrea de Cooperació de l'Ajuntament de Lleida, en el treball en defensa i garantia dels DH i dels Drets Humans de les Dones (DHD) i, des del 2020 sota el paraigües de l'Enfocament de gènere i basat en els Drets Humans (EGiBDH), el projecte busca defensar el dret del poble sahrauí en una vida digna. Es defensa a través de la divulgació a la ciutadania local de Lleida de l'existència d'aquest conflicte, enquistat des de fa més de 45 anys; a més de formar els i les joves com a agents sensibilitzadors, com a puntals de creació de consciència crítica, capaços de trencar els discursos d'odi que es generen al seu voltant.

L'Ajuntament de Lleida, com a Titular d'Obligacions, té la voluntat d'impulsar que les actuacions de cooperació internacional de les entitats de Lleida contribueixin a la promoció dels DH i dels DHD i, aquest en concret, pel diàleg de Pau.

 

Per a més informació, us recomanem que visiteu la Web de l'Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP), en concret la destinada al projecte Cicles Formatius a Terreny - Lleida amb el Sàhara.visita la web