Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ODS Creatius

L'aventura dels ODSDes de l'Àrea de Cooperació Internacional creiem que els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) han d'orientar-se a la consecució i rehivindicació del compliment dels Drets Humans. Que els projectes han de fonamentar necessàriament processos participatius i que han de contribuir a l'enfortiment de les capacitats dels diferents actors.

És necessari tenir en compte que l'Educació per a la Transformació Social (EpTS), l'Educació per al Desenvolupament (ED) o la Sensibilització ha evolucionat en els últims anys. Avui dia, posa l'accent en la necessitat d'educar des d'un pensament crític, assumir responsabilitats, apoderar-se i actuar a favor de la transformació de la realitat, o la Transformació Social.

“Creació artística pels ODS” és un projecte de sensibilització; d'Educació per a la Transformació Social (EpTS), dirigit al col·lectiu d’infants, així com les seves famílies, i el professorat, vinculat als diferents Centres Educatius (d'Educació Primària) de la ciutat de Lleida.

El procés del projecte consta de 3 fases en les quals es pretén crear un procés participatiu progressiu on els nens/as i joves s'iniciïn i participin del coneixement en Drets Humans (DH) i Drets Humans de les Dones (DHM).

Aquestes fases són les següents;

1a FASE: Tallers per al coneixement dels DH i els DHM.

L'objectiu d'aquests tallers serà donar a conèixer què són els DH i els DHM, segons la DUDH, relacionant aquests, al seu torn, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i les seves metes. Aquest contingut serà adaptable i aplicable segons les edats de les aules que participin.

2a FASE: Concurs creatiu per a la visibilització dels ODS

S'organitzarà un concurs per plasmar els 17 ODS. La idea és fer pensar a l'alumnat com representar algun dels ODS. De les creacions presentades per les diferents aules resultaran uns guanyadors/es. Aquestes creacions es plasmaran en un material educatiu a repartir entre els centres dels i les participants.

3a FASE: Jornada de coneixement dels DH i DHD, i dels ODS, a la ciutadania.

Amb la intenció de poder difondre al conjunt de la ciutadania el treball realitzat en els centres escolars i poder arribar així a un major coneixement dels ODS i dels DH, tant per a les famílies dels alumnes com per a la població en general, es preveu una presentació pública de l'exposició resultant de les creacions guanyadores..

COM DEMANAR? Educació a l'abast

Si sou un centre escolar i esteu interessats a tenir més informació o voleu que anem a les vostres aules per fer aquest taller de coneixement dels ODS, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu: cooperació@paeria.cat o a través del telèfon: 973.700.457