Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ODS Creatius

L'aventura dels ODS

Des de l'Àrea de Cooperació Internacional creiem que els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) han d'orientar-se a la consecució i reivindicació del compliment dels Drets Humans i dels Drets Humans de les Dones (DHD), tot fomentant processos participatius i contribuint a l'enfortiment de les capacitats dels diferents actors.

És necessari tenir en compte que l'Educació per a la Transformació Social (EpTS), l'Educació per al Desenvolupament (ED) o la Sensibilització han evolucionat en els últims anys. Avui dia, posa l'accent en la necessitat d'educar des d'un pensament crític, assumir responsabilitats, apoderar-se i actuar a favor de la transformació social.

“Creació artística pels ODS” és un projecte d'EpTS, dirigit a infants, famílies i professorat, i vinculat als diferents Centres Educatius (d'Educació Primària) de la ciutat de Lleida.

El projecte consta de 3 fases en les quals es pretén crear un procés participatiu progressiu on l'alumnat s'iniciï en el coneixement dels Drets Humans (DH) i Drets Humans de les Dones (DHD). Les fases són les següents;

1a FASE: Tallers per al coneixement dels DH i els DHD.

L'objectiu d'aquests tallers serà donar a conèixer què són els DH i els DHDM, segons la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH), relacionant aquests al seu torn, amb els ODS. Aquest contingut serà adaptable i aplicable segons les edats de l'alumnat que hi participi.

2a FASE: Concurs creatiu per a la visibilització dels ODS

S'organitzarà un concurs per plasmar els 17 ODS. La idea és fer pensar a l'alumnat com representar algun dels ODS. De les creacions presentades per les diferents aules resultaran uns guanyadors/es. Aquestes creacions es plasmaran en un material educatiu a repartir entre els centres participants.

3a FASE: Jornada de coneixement dels DH i DHD, i dels ODS, a la ciutadania.

Amb la intenció de poder difondre al conjunt de la ciutadania el treball realitzat en els centres escolars i poder arribar així a un major coneixement dels ODS i dels DH, tant per a les famílies dels alumnes com per a la població en general, es preveu una presentació pública de l'exposició resultant de les creacions guanyadores..

A continuació us adjuntem la Guia Didàctica del projecte "ODS Creatius". 

COM DEMANAR? Educació a l'abast

Si sou un centre escolar i esteu interessats a tenir més informació o voleu que anem al vostre centre a realitzar el taller, podeu contactar amb nosaltres a través del correu: cooperació@paeria.cat o a través del telèfon: 973.700.457