Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Món Solidari

món solidariEl programa "Món solidari - Lleida ciutat solidària" te la finalitat de realitzar accions d'Educació per la Transformació Social amb els centres educatius. Mitjançant el treball en educació en valors, es pretén conèixer la realitat del nostre entorn, tant en l'àmbit local com global.

L'Àrea de Cooperació Internacional, de la Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, duu a terme el programa "Món Solidari - Lleida ciutat solidària", el qual inclou activitats de sensibilització dirigides a l'alumnat dels centres educatius de la ciutat de Lleida. 

Els objectius a tractar són:

  • Treballar l’educació en valors a partir del coneixement de la realitat que ens envolta i en la qual vivim, tant local com mundial, en clau de solidaritat.
  • Reflexionar i tenir més coneixença d’aquesta temàtica a través de professionals d’entitats que els puguin atansar a la realitat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) des de la tasca que fan dins les seves associacions.

El programa consta: 

1. GUIES DIDÀCTICA - MÓN SOLIDARI - LLEIDA CIUTAT SOLIDÀRIA:  amb materials específics, aquest any entorn de les persones refugiades i les seves causes. Amb proposta d’activitats temàtiques que es podran realitzar pel mateix professorat dins les diferents matèries curriculars i també activitats tutelades per diferents entitats (adreçat a l’alumnat de primària i secundària).

curs escolar 2020-2021  curs escolar 2019-2020  curs escolar 2018-2019 curs escolar 2017-2018 curs escolar 2016-2017

      

2. ACTIVITAT DIRIGIDA A L'ALUMNAT DE PRIMÀRIA (6è de primària). Històricament, s'organitzava el circuit vivencial. Actualment, s'adapta el format a dinàmiques als centres educatius per part d'entitats solidàries locals.

3. ACTIVITAT DIRIGIDA A L'ALUMNAT DE SECUNDÀRIA 

MON POLS.png