Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

18 dones de col·lectiu migrat de Lleida participen al projecte “Dones en transformació mitjançant l’expressió artística”

Publicat el

Una iniciativa que impulsa la Regidoria de Cooperació per afrontar el dol migratori

El tinent d’alcalde d’Acció i Innovació Social, Carlos Enjuanes, i el regidor de Cooperació, Jackson Quiónez, visiten dimarts passat una de les sessions del projecte "Dones en Transformació" que organitza la Regidoria de Cooperació. La proposta està dirigida a  les dones de les associacions o persones que en la seva família hagin tingut alguna experiència migratòria.

En aquest taller d'expressió artística amb una durada de 12 sessions, cada dimarts, fins al 18 de juny, es treballa l'oferiment de recursos per a l’apoderament de la dona i la gestió de les emocions en relació amb el procés migratori a través de disciplines artístiques com la dansa, la música, la pintura, entre d'altres, amb les quals es poden descobrir noves formes de comunicació com és l'expressió corporal no verbal.

Un altre dels objectius del projecte es contactar i tornar a vincular al món associatiu a dones que en un passat havien estat vinculades a diferents xarxes socials i culturals, amb la finalitat de recuperar la visió i la presencia femenina dins de les associacions de col·lectiu migrant.

El grup inscrit inicial és de 22 persones, provinents de 15 associacions del col·lectiu migrant de la cutat de Lleida i, en un grup reduït, fan seguiment  dels processos migratoris individuals.

Les sessions estan dirigides per  la terapeuta Gemma Abelló que ofereix recursos per a l'apoderament de les dones membres de diferents associacions i col·lectius d’origen migrat de la ciutat de Lleida, amb la finalitat de treballar per la millora del seu benestar emocional i social a partir del treball introspectiu, analitzant les experiències que han viscut al llarg de les seves vides.