Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“DESENVOLUPAMENT TERRITORIAL”, 2a trobada pont Senegal-Catalunya

Publicat el

Més d'un centenar de persones assisteixen a les jornades en codesenvolupament, els díes 23 i 24 de setembre a la Seu Vella de Lleida.

Lleida ha acollit aquest cap de setmana la 2a trobada pont Catalunya Senegal, organitzada per la comunitat Senegalesa de Lleida i la coordinadora d’Associacions Senegaleses de Catalunya (CASC). La temàtica principal girava entorn el desenvolupament territorial a través del sector agrícola al Senegal en cooperació amb Catalunya i, amb això, s'ha pretés conèixer i dinamitzar el sector agropastoral al Senegal per garantir l’autosuficiència alimentaria en cooperació amb Catalunya.

 

Inicialment, l’Alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha donat la benvinguda a la delegació d'Alcaldes i càrrecs polítics senegalesos, així com al públic assistent. L'acte també ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana al Desenvolupament, la Generalitat de Catalunya i la Plataforma per al desenvolupament de la Diàspora Àfrica-Europa.

 

Lleida té una gran tradició en cooperació internacional a Senegal, amb un treball molt ampli d'ONG's i associacions de la diàspora. Es conclou reafirmant la importància de continuar teixint xarxes, buscant el suport de les administracions locals i lluitant pel canvi de mirada, allunyant-nos de l'assistencialisme i enfortint capacitats cap a la defensa de drets.