Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

8M Una lluita de tots i totes!

Publicat el

En un món globalitzat i interconnectat pren importància l'anàlisi de la vulneració de drets tenint en compte les desigualtats de gènere.

Avui 8M Dia Internacional de les Dones us deixem algunes dades i l'enllaç on saber-ne més de l'actual situació dels drets de les dones.

Segons UN Women, algunes dades de situacions de desigualtat per ser dona (de classe baixa, "racialitzada", amb alguna discapacitat, etc.) són:

- Les dones tenim menys probabilitats de tenir accés a la protecció social, cosa que es tradueix en una bretxa d'accés als beneficis de protecció social que s'adquireixen mitjançant l'ocupació, com ara les pensions o la protecció per maternitat.
- Les dones estem sobrerepresentades a l'ocupació vulnerable i informal. Gairebé el 60% de l'ocupació de les dones a tot el món s'emmarca a l'economia informal.
- La feina de cures no remunerada, que afrontem les dones, és essencial per al funcionament de l'economia, però sovint no es comptabilitza ni es reconeix.
- Les dones patim més inseguretat alimentària que els homes. Aquest fenomen és encara més acusat per a les dones grans i les indígenes, les dones afrodescendents, les persones de gènere divers, les persones amb discapacitats i les que viuen a zones rurals.

Aquestes i altres dades estadístiques les podreu trobar a UN Women

Avui i sempre des de la Regidoria de Cooperació treballem per la defensa de Drets en Enfocament de Gènere, sent coneixedores que nosaltres, les dones, som grup vulnerat en diferents àmbits i realitats per les estructures actuals com a societat.

I ho treballem amb accions de sensibilització, amb les formacions en clau de gènere, treballant amb el Departament de Feminismes per la Coherència de Polítiques o a través de la mateixa convocatòria dissenyada des de l'Enfocament de Gènere i basat en Drets Humans, entre d'altres. Continuem!!