Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriben a Lleida mecànics cubans per a desvallestar peces de cotxes donats per diferents adminstracions per enviar a Cuba

Publicat el

Durant aquesta setmana estaran treballant a Lleida en els 20 cotxes cedits per l’Ajuntament a través del conveni de col·laboració per a la cessió gratuïta de vehicles fora d'us del dipòsit municipal que permetrà portar les peces fora d’us del dipòsit municipal a l’Habana, Cuba

Tant l’Ajuntament de Lleida com l’Associació Casal d’Amistat amb Cuba de Lleida i de les Terres de Ponent, treballen en el foment de la solidaritat a la nostra ciutat, i en la sensibilització i formació de la població sobre la problemàtica general dels pobles i col·lectius empobrits econòmica i socialment. Es en aquesta línia de treball que ja portem més de 15 anys signant aquest conveni de col·laboració amb la finalitat de rescatar material en desús que es destinarà a la reparació i recanvi de peces de vehicles a les diferents províncies cubanes per tal de cobrir les necessitats dels serveis socials cubans.

La finalitat d’aquest conveni és exclusivament de caràcter cooperatiu i humanitari. L’Institut Cubà d’Amistat amb els Pobles es compromet a muntar les peces en els vehicles corresponents del seu parc automobilístic, per millorar els transports dedicats als serveis socials. Cal remarcar el treball conjunt de regidories de l’Ajuntament de Lleida per poder dur a terme aquest tipus de col·laboracions, en la línia de la Coherència de Polítiques Públiques Municipals, en aquest cas amb el Parc Mòbil de la regidoria d’Urbanisme i l’Àrea de Cooperació Internacional.

Recordem que Cuba pateix un bloqueig polític, econòmic, comercial i financer, a més  de patir les conseqüències de les lleis Helms Burton i Torricelli, que provoquen que des de Cuba no es puguin fer compres de molts materials, entre ells, les peces que son necessàries per poder arreglar vehicles.