Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CF a Terreny, inclòs com a bona pràctica al Banc de Bones Pràctiques

Publicat el

Formacions en Drets Humans i Drets Humans de les Dones, a professorat, alumnat i personal tècnic de l'Ajuntament de Lleida, iniciativa reconeguda per la seva bona praxis

Des de la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya han inclòs el projecte "Cicles Formatius a Terreny", i la seva rèplica en personal tècnic de l'Ajuntament, com a bona pràctica dins el Banc de Bones Pràctiques.

 

El projecte és una iniciativa d'Educació per a la Transformació Social amb edicions anuals que s'executa conjuntament entre l'Ajuntament de Lleida i l'associació Sàhara Ponent, mitjançant conveni de col·laboració, i la implicació en xarxa d'altres actors. Consisteix en una experiència basada en l'Aprenentatge i Servei (APS) en què alumnat i professorat de cicles formatius de grau superior realitzen formacions en Drets Humans (DH) i, posteriorment, una estada als campaments de persones refugiades sahrauís a Tindouf, Algèria. L'any 2023, el projecte ha estat replicat amb personal municipal de l'Ajuntament sota un marc de coherència de polítiques. En ambdós casos, a través de la formació es pretén crear consciència entorn de les vulneracions de DH, el racisme, els tòpics i els estereotips, el diàleg per la pau i la promoció d'agents de sensibilització a la ciutat de Lleida. El projecte és en una iniciativa consolidada que ha tingut edicions anuals des del curs 2010-2011, en què el principal mecanisme que promou el mateix viatge és l'aprenentatge vivencial. La rèplica amb personal de diversos departaments de l'Ajuntament és un aspecte innovador per pretén transformacions en la mateixa estructura municipal.

 

Aquí us deixem l'enllaç si voleu veure aquesta o altres bones pràctiques, o pràctiques significatives, tant sorgides des de l'Ajuntament de Lleida com des d'altres ajuntaments de Catalunya Banc de Bones Pràctiques (bbp.cat)