Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Divulgació del conflicte colombià als instituts de Lleida

Publicat el

Dins el programa del DENIP 2024 amb l'objectiu de donar a conèixer als i les joves alguns dels conflictes del món encara actius

Ahir vam gaudir a Lleida de la presència de Maria del Rosario Vasquez, actual Presidenta de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia i una gran defensora dels Drets Humans de les Dones arreu.

La Maria es va desplaçar fins a l'institut Maria Rúbies del barri de La Bordeta i va parlar amb l'alumnat de 2on d'ESO, un total de 100 joves, sobre la situació del conflicte que viu Colòmbia des de fa ja 60 anys, així com de l'actual situació i accions derivades a partir de l'Acord de Pau signat l'any 2016.

Refugiada a Barcelona des de fa 16 anys, fa d'altaveu de les vulneracions dels Drets Humans que pateixen milers de persones colombianes cada dia.

Les xerrades s'emmarquen en les accions endegades per treballar el DENIP (Dia Escolar per la No violència i la Pau) 2024, amb el projecte i la guia didàctica “Mirades al Món: Un recorregut pels conflictes actius”.

 

Un plaer sentir-te, i a l'hora una injecció de realitat escoltar-te. Gràcies també a la periodista Mariví Chacón, a Lleida TV i al diari Segre per la cobertura.

Podeu escoltar aquí l'entrevista feta a la Maria del Rosario, per la Mariví Chacón al Cafeïna - Lleida TV.