Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Mixt de Cooperació aprova la proposta de Pla Director Municipal de Cooperació de Lleida

Publicat el

Un Pla Director Municipal de Cooperació (PDMC) sota el paraigües de l'Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH)

Ahir es va reunir el Consell Mixt de Cooperació (CMC) i va aprovar la proposta del PDMC de Lleida: cap a la consciència, el respecte, la garantia i l'exercici dels Drets Humans.

Per a la consecució d'aquest PDMC s'ha desplegat tot un procés participatiu entre la comissió tècnica formada pels tres agents de Cooperació de la ciutat (la UDEC de la Universitat de Lleida, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i l’Àrea de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Lleida), entitats i persones expertes de la ciutat en l’àmbit de la cooperació i la solidaritat, partits polítics i diferents departaments de l’Ajuntament, amb l'objectiu d'elaborar l'esborrany del PDMC. Aquest procés ha estat guiat i liderat per l’assessora Natàlia Navarro.

Com a punts a destacar de la proposta del PDMC;

- L'assumpció, des de l'Ajuntament de Lleida, de la reivindicació ciutadana de canalitzar el 0,7% del pressupost municipal cap a l’Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD).

- L'apropament al Pla Director 2015-2018 de Cooperació Internacional per al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya pel que fa a la integració de l'EGiBDH com a enfocament estratègic i articulador de la política catalana de cooperació. 

El PDMC de Lleida suposa la disposició d'un document que defineix la política de cooperació per al desenvolupament del municipi de Lleida i el procediment per dur-la a terme, avançant conjuntament cap a la implementació de l'EGiBDH. El Pla Director 2022-2025 serà el document de referència que marcarà les directrius de les futures accions de cooperació i solidaritat de l'Ajuntament de Lleida tot seguint unes línies de treball coherents i estables basades en la defensa dels drets a les persones d'arreu del món.