Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

IMATGES CONTRA L'OBLIT. Memòria històrica palestina. Vivències de la Nakba a Catalunya

Publicat el

Inauguració de l'exposició a la Biblioteca Pública de Lleida, del 16 de gener al 26 de febrer

Ahir dimecres es va inaugurar l'exposició: IMATGES CONTRA L’OBLIT. Memòria històrica palestina. Vivències de la Nakba a Catalunya”, a la Biblioteca Pública de Lleida, de l'entitat SUDS i de l'associació Comunitat Palestina a Catalunya.

En aquest acte, es va organitzar una visita guiada de l'exposició, a càrrec de la fotògrafa i membre de l'entitat SUDS l’Ester Pérez Berenguer; a més de la xerrada “Palestina: Passat i present”, a càrrec de l’Ibrahim Beisani, membre de l'associació Comunitat Palestina a Catalunya. 

 

L’exposició està disponible per a ser visitada des del passat dilluns 16 de gener al 26 de febrer, a la Biblioteca Pública de Lleida, i reuneix un muntatge audiovisual de Manuel Atuan i els retrats fets per l'Ester Pérez Berenguer, la qual ha tingut accés als àlbums familiars, als objectes personals i a la documentació administrativa atresorada durant anys per les persones palestines a Catalunya, participants d'aquest projecte.

Algunes de les persones participants de l’exposició van viure la Nakba en primera persona i expliquen com van haver de fugir “amb el posat”; altres veus narren l’èxode a través de les memòries dels seus pares i avis, com a refugiades de segona o tercera generació; etc. Un recull històric, molt interessant, a través de les històries de vida d'aquestes persones.

L’exposició, produïda per associació SUDS i l’associació Comunitat Palestina a Catalunya, es pot veure al web MIRADES: https://mirades.suds.cat/nakba/