Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Cònsol de Marroc a Lleida, Tarragona i Aragó visita La Paeria

Publicat el

El passat dijous 15 de febrer la Consul de Marroc a Lleida, Tarragona i Aragó es reuneix amb l’Alcalde i el Regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida amb la finalitat de trobar llaços de col.laboració.

Lleida manté un estret vincle amb el país veí ja sigui pel volum de població que viu a la ciutat com per les accions endegades conjuntament.

A Lleida hi ha empadronades un total de 6.973 persones d’origen marroquí, el que representa un 5% de la població de la ciutat: un 39% de dones (2.705) i un 61% homes (4.268). Això representa una de les poblacions d’origen més representatives a la ciutat de Lleida, i per aquest motiu és te una relació de proximitat i col·laboració.

A Lleida tenim més d’11 entitats de col·lectiu migrat amb membres originaris de la zona del Marroc i el Magreb amb qui tenim una estreta col·laboració en dos àmbits de treball, el de Drets Civils, en l’àmbit de l’assemblea de les religions i tot el tema religiós i en l’àmbit de cooperació Internacional, centrat aquest últim any en el suport a la població per la situació d’emergència viscuda al Marroc a causa del terratrèmol que va afectar més de 3.000 persones.

A més d'aquest suport d'emergència, es treballa conjuntament amb el Fons Català de Cooperació (FCCD) en campanyes al Marroc i s'ofereix suport a les entitats marroquines en l'organització d'accions de sensibilització a la ciutat com la II Caminada per la Convivència o l'Iftar Solidari.