Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conferència en defensa dels drets, la reparació i la no repetició en el conflicte a Colòmbia, de la mà de la dra. Ginneth Narvaez

Publicat el

"Solo un pueblo escéptico de la guerra, y maduro para el conflicto, es un pueblo también maduro para la Paz." Estanislao Zuleta

Així va començar ahir la conferència "Guerra, Pau i la gestió de la Memòria sobre el conflicte colombià". Ha estat un plaer escoltar la dra. Ginneth, investigadora i consultora colombiana per la pau, la seguretat i la defensa; la sra. Silvia, responsable de l'àrea de "Memòria, convivència i reconciliació" de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i el sr. Gerard Pamplona, investigador en història política.

Un contingut molt dur entorn el conflicte, on ens van recordar que 1 de cada 5 persones colombianes es reconeix com a víctima del conflicte, han hagut 450.000 morts, 120.000 desapareguts i 50.000 persones segrestades. Més de 9 milions de persones desplaçades, 1 milió que han hagut de marxar del país.

Gràcies per la vostra visita a Lleida. Continuem donant a conèixer el conflicte colombià, i les polítiques de reparació proposades pel govern, tan necessàries tant en aquest conflicte com en la resta de conflictes arreu del món encara no resolts, propers i llunyans. Continuem treballant per la defensa de drets arreu.