Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"País de Origen 2023-2025"

Publicat el

La Delegació Diocesana de Migracions (DDM) presenta el seu projecte a lÀrea de Cooperació de l'Ajuntament de Lleida

La Regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, la Sra. Sandra Castro, es reuneix ahir dilluns 10 d’octubre, amb els tècnics de la Delegació Diocesana de Migracions (DDM) en motiu de la presentació del projecte “País de origen 2023-2025”.

La reunió s’organitza en motiu de la presentació, per part dels tècnics a terreny de la DDM, del projecte a l’Àrea de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Lleida. A les diferents àrees d'intervenció del projecte, aquest s'encarrega de donar suport a les persones migrades en situació de vulnerabilitat; assistència mèdica i psicosocial; protecció contra riscos i accés a serveis psicosanitaris, socials, jurídics i administratius; mobilització de persones beneficiaries i parts interessades, així com la societat civil i les diferents estructures locals i nacionals i realització d'intervencions estructurals (lluita contra l’estigma i la discriminació, igualtat de gènere, reducció de riscos, apoderament, etc.).

El projecte es desenvolupa a origen, en col·laboració amb la DDM Senegal. El Senegal és origen, trànsit i destí. Es tracta d'un lloc estratègic per la quantitat d'arribades a Espanya, per la proximitat geogràfica i pels llaços culturals existents. De la mateixa manera, la creixent situació de vulnerabilitat i exposició a violències en totes les fases dels projectes migratoris ens porten a posar l'experiència de l'organització al servei de les persones en un context propici per a un impacte més gran. 

Podeu conèixer el projecte clicant aquí