Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació de la 16a edició de CINEMÓN 2022

Publicat el

CINEMÓN torna una edició més com el Cicle anual de cinema solidari al carrer, ubicat aquest any a la plaça Sant Francesc.

Aquest matí s'ha presentat, des de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes i en col·laboració amb l’ICIP – Institut Català Internacional per la Pau, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i la diàspora Colombiana de Lleida, el CINEMON 2022, un cicle de cinema solidari i reivindicatiu al carrer durant les nits d’estiu del 8 i 9 de juliol de 2022. Dues nits d'estiu per gaudir de llargmetratges entorn al conflicte armat i la vulneració de drets que s’han patit i s’estan patint a Colòmbia. Aquest any el CINEMÓN esta vinculat a més amb l’agermanament existent entre Lleida i Lérida (Tolima – Colòmbia).

Amb CINEMON volem donar a conèixer la situació de vulneració de drets a Colòmbia, així com el treball emmarcat en el reconeixement de les víctimes del conflicte armat. A més, es visibilitzarà la població colombiana en la societat d’acollida amb les seves aportacions des de la participació, l’art i la cultura.

 

Previ a aquestes dues nits, divendres 1 de juliol a les 19h a la sala Jaume Magre (C/ Bisbe Torres, 2) podrem gaudir de la xerrada "Dones indígenes Inkal Awá davant el conflicte armat a Colòmbia", en format online amb la lideressa indigena Claudia Jimena Pai, i en format presencial amb l'antropòloga Nuria Morellò i la politòloga Alejandra Vallbuena. A més, podreu visitar tot un seguit d'exposicions entorn la temàtica per diferents espais de la ciutat de Lleida, de l'1 al 28 de juliol.

Per a més informació no dubteu a consultar la Web cooperacio.paeria.cat/cinemon