Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació de l'exposició ODS Creatius 2022

Publicat el

Els i les alumnes de Lleida coneixen treballen els ODS a tarvés del dibuix

La Regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismesla Sra. Sandra Castro Bayona, junt amb representants de les escoles Camps Elisis, Episcopal i Príncep de Viana; el Sr. Pere Enciso Rodríguez, director de la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL, la Sra. Anna Sans, tècnica de sensibilització i comunicació de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, i la Sra. Carme Villafranca, professora de l’Escola d’art Leandre Cristòfol han inaugurat avui al Pati de la Paeria de l'Ajuntament de Lleida, l’exposició del projecte ODS Creatius.

Aquesta exposició és fruit del treball que, des de l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, s’ha realitzat durant el curs 2022 amb més de 750 alumnes de primària de les escoles Príncep de Viana, Episcopal, Pinyana i Camps Elisis, amb la finalitat d’atansar als centres educatius els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

L’exposició consta de 18 “cubs” on es representen els 17 ODS amb una petita mostra de 236 dibuixos (del total de 500 rebuts) realitzats pels i les infants de les escoles participants. A més, hi ha una roda dels ODS com a “photocall”, on petits i grans es podran fotografiar.

Es tracta d’una exposició innovadora i pensada per a interactuar amb el públic, poden desplaçar-se per l'espai tot coneixent i integrant els ODS i el seu contingut vist des dels ulls dels i les nostres petits/es. 

Per a la selecció dels dibuixos exposats, s’ha comptat amb la col·laboració de personal tècnic de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, de la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL i de professorat de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol que han fet una mirada crítica i artística de les obres. Tots els dibuixos es poden visitar a través del codis QR presents a l'exposició.

 

L’exposició es podrà visitar del 15 al 30 de Novembre al Pati de la Paeria. Després anirà passant pels diferents centres escolars que han participat del projecte, així com d'altres espais on es faci la demanda.