Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació del DENIP 2022-2023

Publicat el

Un any més, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida en col·laboració amb l'Ajuntament de Lleida, el Pla Educatiu d'Entorn i l'Animac, proposa un seguit d’activitats per la celebració del Dia Escolar per la No Violència i la Pau (DENIP) 2022-2023.

Ahir dimarts 8 de novembre, les diferents parts van presentar la proposta educativa del DENIP 2022-2023. Tot un seguit d'activitats que van més enllà de la commemoració del dia oficial del DENIP, el 30 de gener. La temàtica que s’aborda aquest any i sobre la que giraran les activitats és la Comunicació No Violenta com a eina de resolució de conflictes però també de prevenció, retornant el valor als conceptes d’empatia, compassió, diàleg, entesa, escolta activa, responsabilitat i respecte.

 

La proposta s’ha elaborat pensada per a centres educatius: primària, secundària, batxillerat i cicles. Es farà arribar als diferents centres material didàctic i recursos per a treballar a les aules la temàtica entorn la Comunicació no Violenta. La finalitat és conscienciar als i les nostres joves per tal que siguin, conjuntament amb la comunitat educativa, agents sensibilitzadors per a un món més just i en pau.

La pau s’aprèn i s’ha de construir col·lectivament, per això, integrar recursos que poden contribuir a construir pau és essencial, sobretot en temps on la violència, els discursos d’odi, la polarització, l’individualisme i la manca d’empatia ens desconnecten cada cop més com a societat.

Podeu veure el material educatiu a la pàgina web de la coordinadora: Dossier DENIP 2023 final (coordinadora-ongd-lleida.cat)

 

El DENIP 2022-2023 pretén ser un exercici de consciència i d'incidència i reivindicació de la pau, a partir del treball en xarxa entre entitats, escoles i administració, i amb l’art, l’animació i les arts escèniques com a eina per a l’Educació per la Transformació Social (EpTS) i per a la sensibilització de la societat.