Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rebuda a Lleida del líder indígena, el sr. Alex Guanga, en defensa dels DH

Publicat el

L'OADPI ha organitzat una Gira d’Incidència Internacional per donar a conèixer la greu situació de vulneració de Drets que pateix el Poble Awà, a Colòmbia.

Dimarts vam rebre al líder indígena, el Sr. Alex Guanga; la membre de l’Observatori per l’Autonomia i els Drets dels Pobles Indígenes de Colòmbia (OADPI), la Sra. Alejandra Duran; i el personal tècnic de la Taula per Colòmbia.

L'OADPI ha organitzat una gira d’incidència internacional per donar a conèixer la greu situació de vulneració de Drets Humans (DH) i Drets Humans de les Dones (DHD) que pateix el Poble Awà, a Colòmbia. L'Observatori és un col·lectiu d'organitzacions i persones que treballa per la defensa dels DH i col·lectius dels pobles indígenes de Colòmbia, mitjançant accions internacionals de seguiment, denúncia i visibilització de la seva situació, lluites i propostes.

El sr. Alex Guanga, activista i líder indígena, conjuntament amb dos líders més, el sr. Rider Paí i la sra. Aura Lopez, han realitzat una Gira d'Incidència per tot Europa per donar a conèixer el poble Awà, un poble oblidat quan parlem del conflicte a Colòmbia, i la violència que han viscut en les zones indígenes. Una violència patida pels qui habiten el Katsa Su el territori ancestral del poble Awà i perpetuada pels difernts actors armats del territori: narcotraficants, exèrcits i interessos de multinacionals. Una violència que moltes vegades és expressada vers les dones i que afecta les seves vides quotidianes i els seus somnis de caminar lliures.

En la seva visita a Lleida, a més a més de la recepció oficial a Paeria, les membres de la gira han realitzat una conferència a l’ETSEA  de la UdL, dins el projecte "Aules Contra la Pobresa" i s'han trobat amb entitats i ONGD de la ciutat de Lleida que treballen a Colòmbia, conjuntament amb la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida.