Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rebuda del Regidor a l'entitat Lleida pels Refugiats

Publicat el

Amb motiu de la recent obertura del pis d’atenció a infants sahrauís amb malalties diverses

Aquest matí, el regidor de Cooperació, el Sr. Jackson Quiñónez, ha rebut a la sala Alfred Perenya a les membres de Lleida pels Refugiats així com també als nens i nenes provinents dels campaments de persones refugiades Sahrauís del sud d’Algèria. Aquests nens i nenes venen a la ciutat de Lleida a revisar amb els respectius professionals sanitaris les patologies per poder fer retorn a Algèria amb un diagnòstic i un tractament que millori el seu estat de salut.

 

Lleida pels Refugiats inicia el present any la gestió d'un pis, en conveni amb l’Empresa Municipal d'Agenda Urbana (EMAU) de Lleida - Ajuntament de Lleida a través de lloguer social, on menors procedents dels campaments que necessitin atenció mèdica urgent es queden per possibles atencions mèdiques. Estaran escolaritzats i seran tractats per especialistes de l'hospital Arnau de Vilanova, dins el projecte HAIMA ACULL.

 

Actualment hi ha 12 infants de la mà de l’entitat, amb diferents patologies, en unes edats compreses entre els 7 i els 12 anys i que conviuen en aquest habitatge amb monitors i voluntaris. Durant l’estiu, participaran en activitats de lleure i acudiran a les visites de diferents especialistes per rebre l’atenció mèdica a la qual no poden accedir als campaments.

 

Cal recordar que durant la pandèmia s’ha detectat un empitjorament de les condicions de les persones refugiades i es va prendre la decisió de posar en marxa aquest projecte per atendre els més petits.