Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rebuda d'infants i joves sahrauís a la ciutat de Lleida

Publicat el

Infants i joves que estudien dins el projecte "Madrasa", de la mà de l'associació Madrasa Catalunya i l'associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent

El projecte Madrasa té l’objectiu de poder proporcionar a infants sahrauís una educació de qualitat, a través de l'educació primària, secundaria i educació universitària. 

Lleida i les seves famílies mostren, una vegada més, la seva solidaritat amb el Sàhara, i en concret amb els nens i nenes sahrauís. Els i les infants esdevenen, cada any, els millors ambaixadors de la causa sahrauí, fent un clam per la pau, contra la injustícia, la violació dels Drets Humans.

Des de l'expulsió del poble sahrauí del Sàhara Occidental, la invasió per part del Marroc, i el seu assentament als campaments de persones refugiades a la zona de Tindouf (Algèria), l'educació ha estat un aspecte essencial pel poble sahrauí.

Des de les associacions remarquen l'agraïment a les famílies acollidores però especialment a les famílies biològiques dels i les infants, que confien en aquest projecte i les entitats capdavanteres, tot deixant marxar els seus fills i filles amb la esperança de diposar d'educació complementària i de qualitat. Una educació que hauria de ser un dret per a tota la infància d'arreu del món.