Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recepció dels infants sahrauís dins el projecte "Vacances en Pau"

Publicat el

Lleida mostra, una vegada més, la seva solidaritat amb el Sàhara, fent un clam per la pau, contra la injustícia, la violació dels DH i la guerra.

El passat 27 de juliol, l’Alcalde de Lleida, el Sr. Miquel Pueyo, i la Regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, la  Sra. Sandra Castro, van rebre al Saló de Plens de la Paeria als infants sahrauís, provinents dels Campaments de Persones Refugiades Sahrauís del sud d’Algèria que venen a la ciutat de Lleida de la mà de l’associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP).

Nens i nenes, d'entre 8 i 14 anys, han arribat aquest juliol a Lleida amb il·lusió extra després de dos anys sense poder venir a causa de la COVID-19; així com també una arribada condicionada per un context polític complicat, cosa que ha provocat el retard dels infants. Aquests romandran a Lleida fins la primera setmana de setembre de 2022.

"Vacances en Pau" pretén ser un projecte integral des de l’Educació per a la Transformació Social (EpTS), és a dir, un suport sanitàri dirigit als infants, per a poder fer-se revisions en els centres mèdics, tant públics com privats; una capacitació a les famílies per a que entenguin i comprenguin la cultura sahrauí; i una sensibilització de la ciutadania de Lleida sobre el conflicte sahrauí que, des de l'ocupació del seu país pel Marroc ara fa més de 42 anys, viu en campaments situats en ple desert algerià en condicions casi inhabitables.

 

El projecte està subvencionat per l’Ajuntament de Lleida, per a sufragar les despeses ocasionades pels vols i els transports dels infants a la ciutat de Lleida. Les dietes i els allotjament van a càrrec de les famílies acollidores.