Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Signatura del conveni amb Amics de Sàhra de les Terres de Ponent

Publicat el

Conveni que possibilita conèixer de primera mà el conflicte sahrauí

Aquesta setmana s’ha dut a terme la signatura del conveni de col·laboració per a l’execució del projecte “Cicles formatius a terreny” amb l'associació Sàhra Ponent. Un projecte de formació i Educació per a la transformació Social per a la solidaritat dirigit a l’alumnat i professorat de Cicles Formatius de Grau Superior que inclou un viatge a un campament de persones refugiades Sahrauís a Tindouf, Algèria, amb la finalitat de conèixer la realitat del poble sahrauí i reconèixer en primera persona el que significa ser una persona refugiada.

 

Des d’una perspectiva d’un projecte que tracta l’educació en valors, sabem que les persones que han viscut una experiència a terreny tenen una capacitat exponencial de transmetre un discurs sensibilitzador a la societat, és a dir, aquestes persones tenen la possibilitat de convertir-se en agents de sensibilització en el seu entorn més proper, i de explicar la causa Sahrauí.

 

El projecte compta amb la participació de diferents instituts de la ciutat: INS RONDA, INS EPISCOPAL, INS JOAN ORÓ i l’ESCOLA D’ART MUNICIPAL LEANDRE CRISTÒFOL.

 

Ja fa 14 anys que es realitza el projecte amb l’INS Ronda, dins la família de “serveis socioeducatius i a la comunitat, el quart per l’INS Episcopal també amb la branca social amb el Cicle Formatiu de Integració, el tercer any per a l’INS Joan Oró amb la família esport d’interior i de condicionament físic, i el segon per l’Escola d’Art Leandre Cristòfol amb els cicles de fotografia, animació, gràfica i pidod.

 

L’Ajuntament de Lleida destina per a les activitats objecte del Conveni 12.000€ per al 2024. Aquests fons seran lliurats a l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP) per a la seva gestió i seran aplicats a les despeses que generi el projecte.