Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tancament de la 17a edició de Cinemón 2023

Publicat el

Una edició plena d'imputs feministes, amb espais de diversió i de reflexió!

Després d'una edició dedicada al feminisme, a la defensa dels drets de les dones i a les interseccionalitats, donem per tancada la 17a edició de Cinemon 2023.

Gràcies a l'associació Lleida pels Refugiats i Sàhra Ponent per introduir-nos al conflicte sahrauí la tarda de divendres; així com també a la federació ACAPS i a RUIDOPHOTO pel curtmetratge Wangala, que ens va recordar la quantitat de dones que pateixen vulneracions de drets humans al món. I vam visualitzar el llargmetratge Alegria, una lluita entre la tradició, les arrels i la visió de futur.
Divendres també vam gaudir d'espais de joc a càrrec de les ludoteques municipals de Lleida, i del bingo coeducatiu per conèixer dones referents en la cultura i en la ciència, cedit per l'assocació LIKA. Després, vam riure amb 
l'espectacle en clau d'humor de la Luciana Spadafora. Durant tota la jornada vam tenir el suport de les companyes de Colors de Ponent.

Dissabte, amb Medicus Mundi i el curtmetratge Woman, vam conèixer tota la tasca reivindicativa de les dones de Moçambic a traves de l'art i la música, tot un exemple de lluita i resistència! I vam visualitzar el llargmetratge Trencant les normes que ens ha recordat d'on venim i cap a on volem anar en quan parlem de drets i de privilegis. Prèviament, vam gaudir d'una música dolça i de gènere, a càrrec de l'Olga Zoet i la dansa d'en KevinWeen13.

Gràcies a totes les persones que ens heu acompanyat durant aquests 4 dies de programació. Gràcies entitats per la coorganització. Sense vosaltres no hagués set possible.

Esperem veure'ns l'any vinent amb una 18a edició!!