Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TRANSFORMEM L’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA, segona tanda formativa a personal d'Ajuntament

Publicat el

Avui comença un segon grup les formacions presencials en matèria d’antiracisme

Avui, més de 70 persones rebran una primera formació presencial amb l'objectiu de conèixer eines per a garantir la igualtat de tracte i la no discriminació en la intervenció municipal, des d'una intervenció fonamentada en el respecte, la defensa, la promoció i la garantia dels Drets Humans.

 

La finalitat és que en un terminin de dos anys tot el personal de l’Ajuntament de Lleida, que realitza atencions a la ciutadania, hagi rebut i s’hagi format en aquesta temàtica.

 

La Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida amb l’entitat SOS Racisme van iniciar un projecte de transformació de l’administració pública per potenciar un tracte igualitari.

 

La formació, que s'implementarà al llarg dels dies 20 i 27 de març, arribarà a treballadors i treballadores municipals, que formen part de les regidories de Participació Ciutadana, Drets Civils, Feminismes, Igualtat, Comunicació i l’IMO.

El projecte Transformem neix de la necessitat detectada l'any 2018, on des de l'Observatori de Discriminacions es va fer palès un informe on es reflectia que a les administracions públiques es produeix un índex elevat de discriminacions. En aquest punt, el Síndic de Greuges va fer un avís a les diferents administracions perquè treballin en aquest aspecte i s’hi posin solucions.

 

Des de la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, com a titular de responsabilitat, va voler començar a treballar en el tracte igualitari dins la línia de coherència de polítiques que marca el Pla Director de Cooperació, aprovat el 29 de juliol del 2022.