Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tret de sortida a la 17a edició de Cinemón 2023

Publicat el

Aquest any al voltant dels Feminismes Globals

S'inicia Cinemón 2023 amb la presentació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) amb l'aportació dels resultats de l'"Estudi sobre la percepció de la ciutadania vers la cooperació al desenvolupament".

L'enquesta s'ha realitzat amb l'objectiu de conèixer la percepció ciutadana sobre la cooperació al desenvolupament, així com determinar com cal actuar en aquest cap a partir d'ara.

Algunes dades rellevants són que a la província de Lleida, el 72% considera important que s'inverteixi en cooperació al desenvolupament, un 49% creu que les vulneracions de Drets Humans afecten de manera desigual a homes i a dones i un 68% de la població lleidatana esta d'acord en obrir vies legals i segures per a la població refugiada, tant fruit del conflicte a Ucraïna com d'altres conflictes "oblidats" d'arreu del món. Per una altra banda, un 45% dels lleidatans i lleidatanes no ha sentit a parlar mai de l'Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD) ni de la Cooperació al Desenvolupament, qüestió que ens indica que hi ha una manca de coneixement sobre aquest tema i que cal fomentar l'Educació per a la Transformació Social (EpTS) a la nostra localitat. Podreu trobar el contingut complert de l'enquesta a la nostra Web.

Gràcies a en Kelly Isaiah, artista local, per acompanyar-nos amb un repertori musical feminista o de referents feministes d'arreu.