Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinemón. Feminismes Globals

Programació

Del 5 al 8 de juliol Cinemón desplega un seguit d'activitats a Lleida que ens faran reflexionar entorn els Drets Humans de les Dones (DHD): la igualtat de drets i el feminisme amb una visió global. Hi haurà xerrades, mostres artístiques locals i internacionals en clau de gènere, jocs per a la infància i bingo coeducatiu igualtitari per a tots i totes; visionat de curts i llargmetratges; parades informatives i exposicions a diferents espais de Lleida (a partir de l'1 i fins al 16 de juliol)

Presentació de l'"Estudi sobre la percepció de la ciutadania de Catalunya versus la cooperació al desenvolupament", de la mà del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD).

L'espai s'amenitzarà amb l'actuació musical de Kelly Isaiah oferint un recull de cançons feministes que han fet història.

Lloc: Cafè del Teatre (C/ Roca Labrador, 2, Bis). Hora: 19h

programacio dx.png

Gaudirem de la Irantzu Varela i el seu atrevit "Señoricidio", un espectacle en clau d'humor per riure de coses incorrectes i pensar en allò que et sembla correcte però no fa gràcia. Espectacle recomanat per a majors de 18 anys.

Lloc: Cafè del Teatre (C/ Roca Labrador, 2, Bis). Hora: 21h

programacio dj.png

Iniciarem la jornada amb un espai de joc per a infants, amb el suport de les Ludoteques Municipals de Lleida; seguit d'un espai de joc per a joves i persones adultes, amb el bingo coeducatiu de l'associació Lika.

Gaudirem de l'obra de teatre "Farta de l'èxit" de la Luciana Spadafora. Una obra que tracta de l'amor i del desamor des de l'humor irònic.

Ens endinsarem en la coneixença del conflicte sahrauí a través del paper de les dones en la resistència. Presentació del curt per part de membres de l'Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP) i de l'associació Lleida pels Refugiats.

Visionat del llargmetratge "Alegria", la història d'una dona que ha de retornar a les seves arrels i afrontar el que això li suposa.

Lloc: Plaça Sant Francesc. Hora: A partir de les 19:00h

programacio dv.png

Iniciarem la jornada amb l'espectacle de dansa del Kevin. L'espectacle "Female Empowerment Dance Mix" mostra balls urbans amb el suport de cançons de dones reconegudes mundialment.

Seguidament, l'actuació musical de la Itsagorak, una cantautora de les Terres de Ponent, amb una aposta musical en defensa i reflexió dels Drets de les Dones.

Presentació i projecció del documental "Wangala". la violència de gènere no entén d'estrats. Un grup de dones de Moçambic combat les desigualtats a través de les arts.

Acabarem el Cicle amb la visualització de "Rompiendo las normas". Una crítica als patrons de bellessa imposats a les dones al llarg de la història. Una lluita feminista per trencar els estereotips de gènere que tant ens esclavitzen.

programacio dss.png

De l'1 al 16 de juliol, a través deCinemón 2023, oferim un seguit d'exposicions a diferents espais de la ciutat de Lleida, en format fotogràfia i en format dibuix, amb temàtiques relacionades amb els Drets Humans (DH) i el gènere arreu del món i al llarg de la història.

expos cinemon23.png

Aquí us deixem el mapa de les exposicions.

Centre Cívic de la Mariola Moviments, de l'1 al 14 de juliol.png

Esperem que siguin del vostre interés!