Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinemón. Colòmbia per la Pau i els DH des de la diàspora

Programació

De l'1 al 9 de juliol Cinemón desplega un seguit d'activitats a Lleida que ens faran reflexionar sobre la Pau, els DH i els Drets Humans de les Dones (DHD): hi haurà xerrades; visionat de curts i llargmetratges; parades informatives; exposicions a diferents espais de Lleida (des del 14 de juny fins el 28 de juliol), degustació de plats tradicionals i mostra d’artistes locals i internacionals.

Per divendres 1 de juliol tenim preparara una conferencia, de la mà de la lideressa indígena Inkal Awà, la Claudia Jimena Pai. Amb el suport de l'antropòloga Núria Morelló; i la politòloga Alejandra Vallbuena, autores de la publicació "Mujeres Inkal Awá caminando la palabra. Por un buen vivir libre de violencias de género en Colombia".

Lloc: Sala Jaume Magre; Hora: 19h

slide2.png

Per divendres 8 de juliol iniciarem la jornada amb un conta-contes musicat a càrrec de la cantautora colombiana, la Marta Gómez i el director de cinema, el Nicolás Buenaventura. Aquest mateix, presentarà la seva obra "Kairós", llargemtratge que visualitzarem més tard. El protagonista busca una solució a la seva situació desesperada.

Prèviament, a les 21:00h, l'ICIP, Nido Catalunya i la Taula per Colòmbia presentaran les conclusions extretes durant el 2021 i recollides en l'informe de la Comissió de la Veritat, entorn el reconeixement de les víctimes a l'exterior fruit del conflicte armat colombià. L'informe anirà acompanyat del curtmetratge "Para volverte a ver", una mostra del suport a la Comissió per part de les víctimes del conflicte armat a Colòmbia i de la diàspora colombiana.

Lloc: Plaça Sant Francesc; Hora: A partir de les 19h

slide3.png

Per dissabte 9 de juliol la jornada començarà amb un espai cultural on confluiràn poesia, contes i danses, a càrrec de la diàspora colombiana.

La jornada continuarà i conclourà amb la presentació i projecció del llargmetratge "Del otro lado", per part del seu director Ivan Guarnizo, i els seus protagonistes Papeto Guarnizo i Guerima Maheche. Una història real de trobades, acceptacions, reconciliacions i mirades al futur.

Lloc: Plaça Sant Francesc; Hora: A partir de les 19:30h

slide4.png

Del 14 de juny al 28 de juliol Cinemón 2022 organitza un seguit d'exposicions a diferents espais de la ciutat de Lleida, en format pintura, fotogràfia o rollers informatius i amb temàtiques relacionades amb la migració i el refugi, en clau de gènere, i en territori Colombià.

exposicions.png

Aquí us deixem el mapa de les exposicions.

mapa exposicions cinemon22.png

Esperem que siguin del vostre interés!