Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fem salut 2023

Els escassos mitjans i recursos disponibles als Camps de persones refugiades, fan que la població tingui un accés limitat a la sanitat, ja sigui perquè solament pot ser atesa en l'àmbit sanitari per les comissions mèdiques de cooperació que hi treballen, o per professionals d'infermeria i medicina als campaments formats a l'estranger, que són les persones que desenvolupen una sanitat pública amb molt poc recursos.

Les comissions mèdiques i sanitàries, permeten també que els professionals locals rebin un tipus de formació que els permet exercir la seva pràctica diària amb millor garantia, augmentant d'aquesta manera la qualitat assistencial, i en conseqüència, la qualitat de vida de la població. En els camps de persones refugiades la majoria d'aquestes professionals són dones (infermeres, llevadores, i algunes metgesses), i en aquest col·lectiu tenint en compte l'estructura de la societat sahrauí, tenen poques oportunitats de reciclar-se i d'accedir a estudis i formacions fora dels campaments, cal recordar que no tenen nacionalitat reconeguda, i que aquest fet que és vulneració d'un dret humà dificulta en extrem fer reciclatge professional i intercanvi de coneixements i experiències amb viatges i cursos de formació a l'estranger.

Subvenció
8.408,88 €
Cost
23.679,54 €
Sectors
  • 10 - Salut
Països
  • Algèria
Entitats
  • AASTP - Associació d'amics del Sàhara de les Terres de Ponent
ODS
  • 3 - Salut i benestar
Drets Humans vinculats
  • Article 25. Tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri, per a ell i la seva família, la salut i el benestar.
Anys
  • 2022