Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Millorar la salut de la població incidint en els seus Determinants Socials, amb especial focus en la nutrició, mitjançant l'enfortiment de l'Atenció Primària com la millor estratègia per assegurar el dret a la salut.

L’objectiu final és defensar el dret a la salut per a tota la població de Moçambic, mitjançant l’intercanvi de coneixements i proves, la formació i la realització d’accions d'incidència i sensibilització. Aquest propòsit neix, d'una banda, de la constatació de l'existència d'importants desigualtats i injustícies socials que afecten l'accés a la salut i, per tant, el ple exercici d'aquest mateix dret. Però, d’altra banda, també sorgeix de l’oportunitat i l’espai que hi ha per poder unir esforços dins de la Societat Civil, en una perspectiva de diàleg constant amb el Sistema Nacional de Salut, altres sectors i actors implicats i amb responsabilitats. És a dir, des d’una perspectiva multidisciplinària i holística, basada en els diferents determinants socials, econòmics, polítics, culturals, ambientals, de gènere o altres determinants que condicionen la salut de la població de Moçambic.
El principal repte a Moçambic és per tant (i en una gran part del món) fer realitat el dret humà a la salut mitjançant una major participació de la comunitat i de la ciutadania, com a capacitat col·lectiva de transformació social per aconseguir el benestar de la societat en el seu conjunt.
La participació es pot entendre, en aquest context, simultàniament com un instrument del dret a la salut i un dret humà per se. És el que permet, d’una banda, lluitar per l’equitat en salut, mitjançant processos més justos i transparents, reconeguts pels individus com a justícia administrativa i per les comunitats a través de la veu col·lectiva; i, d’altra banda, posar en pràctica
un enfocament de drets, és a dir, un enfocament que prioritza els més vulnerables, ofereix oportunitats a l’agència i aborda intrínsecament una agenda per promoure l’equitat, privilegiant les experiències de grups pobres i desfavorits i marginats, amb especial èmfasi en l'agència col·lectiva.
En resum, a Moçambic hi ha encara la necessitat d'incidir en una agenda de respecte i exercici dels drets humans en general i en particular el Dret a la Salut i a la Vida, perquè estiguin contemplats en el marc legal nacional, de forma definitiva.

Subvenció
5.435,00 €
Cost
28.934,78 €
Sectors
  • 10 - Salut
Països
  • Moçambic
Entitats
  • 7201e7c65e3148f0b4dc2f50e4c81114
ODS
  • 3 - Salut i benestar
Anys
  • 2020