Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte RE-DONA: consolidació i seguiment de les comunitats d'autogestió financera per a dones de la regió de Ziguinchor, al Senegal.

Les Comunitats d’Autogestió Financera (CAF's) són un sistema endogen d'estalvi i préstec, obert a la població exclosa del sistema financer formal. Són organitzacions comunitàries circulars en què cada membre és a la vegada accionista i sol·licitant de crèdit.

El projecte de revitalització de l'economia en clau femenina a través de les CAF’s, a la regió de Ziguinchor, es va començar a desenvolupar l'any 2019. Aquell any a M’lomp amb un grup de dones de l'associació JIITO, a través de la contrapart local FADDO varen formular el projecte a partir de detectar que les dones del territori no tenien accés a capitals econòmics ni recursos per enlairar els seus projectes.

L'èxit del projecte, i la bona acollida d’aquest, va permetre replicar-lo en noves poblacions de la regió, a partir de l’estudi i la participació dels grups de dones d’aquestes localitats com a Oussouye o Oukout.

Tradicionalment, als països de l'Àfrica subsahariana, les comunitats d'autofinançament són part de la cultura popular i de l'economia informal de les dones.

Subvenció
5.686,35 €
Cost
7.241,86 €
Contrapart
Fédération d’Appui au Développement du Départementd’Oussouye (FADDO).
Sectors
  • 17 - Serveis bancaris i financers
Països
  • Senegal
Entitats
  • Associació de Veïns del Món Solidaris
ODS
  • 8 - Treball digne i creixement econòmic
Drets Humans vinculats
  • Article 23. Tota persona té dret al treball, a la lliure elecció de la seva ocupació, a condicions equitatives i satisfactòries
Anys
  • 2022