Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sanejament de residus al Barri “18 de Agosto”del Beni (Amazonia Boliviana)

La Letrina Abonera Seca Familiar (LASF) constitueix la millor opció per l’eliminació de excretes en les zones on el nivell de les aigües és molt alt i tots els anys són susceptibles les inundacions.

 

Amb aquestes latrines les excretes deixen de ser una font d’infecció i es converteixen en (desprès d’un tractament que dura de sis mesos a un any) abono orgànic molt útil per l’agricultura. El seu sistema de construcció no produeix males olors i el que és més important no contamina el medi ambient ja que està dissenyada perquè les excretes estiguin separades de l’orina, ja que es dipositen a les cameres de la latrina, així no es contaminen les aigües subterrànies.

 

Els continguts educatius “en educació sanitària” que porta aquesta tecnologia, determina la possibilitat d’aconseguir canvis de costums (hàbits) necessaris a nivell individual, familiar i comunitari per interrompre les vies de transmissió de les malalties relacionades amb l’aigua i el sanejament. No obstant i malgrat la seva importància el component d’educació sanitària rep poca atenció o en el pitjor dels casos està absent dels programes i projectes de millora de la salut de la població, fet que es vol evitar.

Subvenció
14.356,00 €
Cost
134.193,00 €
Sectors
  • 11 - Aigua i sanejament
Països
  • Bolívia
Entitats
  • Creu Roja Lleida
ODS
  • 6 - Aigua neta i sanejament
  • 4 - Educació de qualitat
Anys
  • 2002