Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

logotip Fons negatiu color.gif

A principis dels anys 80, un grup d'entitats van impulsar una campanya ciutadana de recollida de signatures per demanar que l’Estat espanyol complís la recomanació de les Nacions Unides de destinar el 0,7% del PIB a la cooperació al desenvolupament. Tot i l'èxit ciutadà, no es van assolir els objectius polítics, però de la campanya va sorgir la idea que l’administració catalana tenia també una aportació específica a fer en aquesta tasca.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va néixer el juliol de 1986 amb la voluntat de ser un organisme en el qual poguessin confluir totes les institucions públiques catalanes (ajuntaments, consells comarcals, diputacions i Generalitat), per tal de contribuir des de l’àmbit català al desenvolupament dels països del Tercer Món, mitjançant la constitució i la gestió d'un fons econòmic.

En aquest sentit vol ser doncs, un instrument a l’abast de tothom, sense, per tant, intencionalitats partidistes ni exclusivistes de cap ordre.

Un dels principis bàsics dels projectes de cooperació finançats és la implicació directa dels beneficiaris en la concepció i la realització dels projectes, que han de basar-se en les seves necessitats i possibilitats.

El Fons Català promou una cooperació que incideixi en la prevenció de conflictes; per això la majoria dels projectes finançats van dirigits a promoure un desenvolupament autosostenible, que aporti solucions als problemes de base de les societats afectades i que ajudi a evitar que s’arribi a situacions d’emergència.

La solidaritat no és només una qüestió econòmica sinó un compromís polític i ètic amb el Sud. És per això que es promou el compromís polític amb mocions de defensa dels drets humans, el reconeixement dels drets dels pobles i la promoció d’un nou ordre econòmic internacional.

L’AJUNTAMENT DE LLEIDA N’ÉS MEMBRE FUNDACIONAL

visita la web