Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinemón Xic

Contingut educatiu

La finalitat de CINEMÓN XIC és poder treballar els valors des del nucli familiar. És per aquest motiu que cada any, els llargmetratges que conformen la programació d’aquest cicle de cinema estan triats amb una finalitat i uns continguts concrets.

La nostra prioritat és treballar envers els Drets Humans (DH) i els Drets Humans de les Dones (DHD), i la seva vinculació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). I, per fer-ho, aquest any ens hem centrat en els següents drets:

  • El dret a la cura per nosaltres mateixos/es i les persones del nostre entorn, mitjançant l'ODS 3, "Salut i Benestar"
  • El dret a l’equitat de gènere, mitjançant l’ODS 5 "Igualtat de Gènere".
  • El dret a viure en un món saludable, amb respecte, i en coherència amb la fauna i la flora autòctones, mitjançant l'ODS 14 "Vida submarina" i l'ODS 15 "Vida d'ecosistemes terrestres".
  • El dret a viure i conviure en pro de la no-violència i a favor de la Pau, mitjançant l’ODS 16 "Pau, Justícia i Institucions Sòlides",
  • El dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat, mitjançant l'ODS 16 "Pau, Justícia i Institucions Sòlides",

Des de l'Àrea de Cooperació apostem per una engrescadora transmissió de valors que fomenti una transformació social, a curt i/o llarg termini, amb la finalitat de millorar l'entorn que ens envolta. “Ara més que mai l’educació té la responsabilitat d’adaptar-se als reptes i les aspiracions del segle XXI i fomentar els valors i les competències adequats per aconseguir un creixement sostenible i inclusiu i una convivència pacífica” (Irina Bokova, directora general de la Unesco, en l’informe "Educació per als ODS: objectius d’aprenentatge", 2017). 

Vet aquí la importància d’alinear les diferents activitats als reptes recollits en els '17 ODS', el nucli de l’Agenda 2030. L'objectiu de l'Agenda és desenvolupar competències que permetin a les persones reflexionar sobre les seves accions, tenint en compte els impactes socials, culturals, econòmics i mediambientals que tindran ara i en el futur des d’una perspectiva local i mundial.

A continuació us adjuntem material pedadògic per a poder treballar els valors dins l'àmbit familiar. Creativitat, educació i diversió!