Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Posicionament

A partir de l'any 2021 es va fer un treball perquè es Consell Mixt de Cooperació fos més participatiu i poder donar veu a les diferents entitats de la ciutat, posicionant-se amb les desigualtats i conflictes que es viuen al món.

Són diferents conflictes els que s'estan vivint arreu del món i són moltes les entitats i ONGD que fan feina a Lleida per la defensa dels Drets Humans que estan fent accions de sensibilització i de reivindicació de Drets cap a la Ciutadania. És en aquest sentit que volem que el CMC sigui un òrgan que es pugui posicionar en contra de les injustícies, les desigualtats i la vulneració de Drets Humans, com a Consell Mixt de Cooperació de la Ciutat de Lleida.

És per aquest motiu què, durant l'any 2021 algunes de les ONGD de Lleida ens van voler explicar els conflictes latents, buscant el suport del Consell Mixt de Cooperació, com a òrgan de participació en totes aquelles matèries relacionades amb la cooperació Internacional i la Solidaritat.

Durant el 2021 diferents entitats de la ciutat que han estat i estan realitzant diferents accions per visibilitzar la manca i vulneració de Drets que estan patint diferents països del nostre voltant, ens van demanar el posicionament sobre:

  • CUBA: mostra de suport a l'aixecament del bloqueig polític, econòmic, comercial i financer per part dels estats units d'Amèrica contra Cuba i en suport a les campanyes d'enviament de xeringues per les vacunes. Per l'Associació Casal d'Amistat amb Cuba.
  • PALESTINA: posicionament del Consell Mixt de Cooperació de l'Ajuntament de Lleida davant la defensa dels drets humans del poble palestí. Per l'Associació Unint Cultures.
  • COLÒMBIA: declaració de suport a la ciutadania colombiana amb l'objecte que el govern colombià garanteixi drets fonamentals i protegeixi qui els exerceix. Per la Taula per Colòmbia.
  • Accés universal a les vacunes contra la Covid-19. Per Oxfam Intermón.